desi tube 3gp sex

De Ramayana is het beste spirituele boek van 2016 en 2017

Posted on

Uitgeverij Saraswati Art gaf in 2016 het meest gelezen spirituele boek uit. Het gaat om de Ramayana van Goswami Tulsidas.

In de Hindoe-cultuur neemt de Ramayana als religieus geschrift een zeer belangrijke plaats in en ze is niet weg te denken uit de Indiase en Hindoestaanse gemeenschap in Nederland en Suriname. Ze is een meesterwerk dat alle kennis verschaft , die ten tijde van de hoge Vedische beschaving in al haar volledigheid aanwezig was. Alle praktische wijsheid omtrent Dharma in relatie tot elk afzonderlijk levensgebied zoals opvoeding, onderwijs, huwelijk, recht en regering, defensive, devotie en ethiek kan men in de Ramayana vinden. Haar inzichten zijn nog even actueel als duizenden jaren geleden, toen ze voor het eerst op schrijft werd gesteld. Men zegt dan ook dat degene die de Ramayana leest of hoort, van alle zonden wordt bevrijdt en aldus verlichting bereikt

Dit boek is voor iedereen die zich op het spritieel pad wenst te begeven.

 

Waarom is de boodschap van de Ramayan universeel en

zou deze ook op de hedendaagse mens en samenleving van toepassing zijn?

In de Ramayana wordt beschreven hoe de samenleving er toen uitzag, hoe de communicatie was, en hoe de regering gevoerd werd, wat de taak van de politie en het leger was etc.

In de Ramayana vinden we er onder meer de volgende passage:

“ Mensen stierven niet vroegtijdig, en er was zelfs geen ziekte. Iedereen was welgevormd en gezond van lijf en leden. Niemand leefde in armoed, verdriet of angst. Niemand was onwetend of onfortuinlijk. Zowel mannen als vrouwen waren van nature goed en vroom, intelligent en schrander. Iedereen appreciëerde de verdiensten van zijn nabuur, en men was geleerd en wijs.

Alom was men dankbaar voor getoonde vriendelijkheid en men ging argeloos op een verstendige manier met elkaar om”.

De vier pilaren van dharma ( zuiverheid, soberheid, vrijgevigheid en waarachtigheid ) waren stevig gevestigd overals ter wereld.

De gedachte aan zonde kwam niet eens bij de mensen op.

Zowel mannen als vrouwen waren gevestigd in zelf-refererend bewustzijn en allen genoten de zegeningen van de hoogste hemel.

Bestellen: www.indibol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
outdoor loving french hunks.girl tape gagged brasileira com vergonha caiu na net.